Sunday, May 1, 2011

Håller du varmt i vinter och kallt under sommaren

Vanligtvis din uppvärmning system består av uppvärmning källa avsnitten och en fläkt flytta luft över värme källa. Det finns flera uppvärmning avsnitt inklusive brännare, värmeväxlare, ventiler, tändmedel och olika andra delar i ugnar eller pannor. Det finns en uppvärmning spole som lyser och blir varm från den el som passerar det i ett uppvärmningssystem för elektrisk. En värmepump används utomhus luftkonditionering av backningsstrålkastare kylning processen och att ta bort den värme som är utomhus och att föra det inuti. Det är en komponent i Värmepump utomhus enheten kallas en backningsstrålkastare ventil som gör processen sker.


Kritiska faktorer för ordentlig uppvärmning


Att välja rätt uppvärmning källa är den mest kritiska faktorn, inklusive korrekt behovsbedömning. Precis som i kyla är gör en belastning beräkning att bestämma värmeförlusten rum av rum ett måste. Om du bor eller arbetar plus vad bränsle Källkod är tillgänglig spelar också en stor faktor vid fastställandet av vad väljer du.


Korrekt installation är mycket kritisk. Beroende på vilket system kan du värme med felaktig installation vara dödliga. Gas ugnar inte korrekt installerat kan orsaka felaktig avluftning av kolmonoxid i den struktur som kan medföra skada eller möjligen död. Är den bästa investeringen kan du installera en kolmonoxid detektor i ditt hem eller företag.


Regelbundet underhåll är ett måste för ditt värmesystem. Innan din uppvärmning säsongen startar har en licensierad entreprenör start du uppvärmning enheter för att se till att de är fungerar korrekt och att alla säkerhet fungerar. Om du har en luftfuktare kontrollera de rena och kontrollera att fungera korrekt.


TYPER AV UGNAR


Det finns flera olika typ ugnar och deras användning är vanligtvis baserad på ansökan och utrymme tillgänglighet. Ugnar har ett värme-producerar system och air distributionssystem. Uppvärmningssystemet innehåller brännare, värmeväxlare, mångfald, kontroller och ett system för avluftning. Sidan luft distributionen inkluderar ett motorfordon, fläkt hjulet och rör anslutning. Nedan finns korta beskrivningar av olika typ ugnar.



Upflow

Denna ugn står lodrätt och behöver utrymme. Denna ugn finns vanligtvis i en källare eller vinden installation. Luft släpps ut från toppen och dras in genom sidorna, bak eller i bottnen.


“Låg-boy”

Denna enhet har en låg profil och används i horisontella program vanligtvis i en crawl eller källare. Luftutsläpp och intag är på enheten.


Downflow

Denna ugn kallas ibland en motflöde ugn. Denna ugn ser precis som upflow utom luften är avslutat, motsatt av upflow.


Det är viktigt att det utrymme som ugnen upptar räcker i storlek för korrekt bränsleångor och make-up luft. Om det finns någon fråga gör din entreprenörer visar att det är upp till kod. Om luftkonditionering läggs bifogas indunstare spole ugn för kylning.


Elektriska Air Handler

Detta använder elektrisk resistans uppvärmning ringar för att producera värme för utrymmet. Luft hanterare kan vara installerat både vertikalt eller horisontellt baserat på ansökan. Luft-hanterare har upphettning Bandlackering avsnitt med kontroller, bläddra igenom avsnittet för luftfördelning och en kylning spole för luftkonditionering.



VARIABEL HASTIGHET


Denna term anger hastigheten och arbetar i en motor i din ugn eller air handler, och i vissa fall kompressorn. De flesta varumärken erbjuder “variabel hastighet” eller “fast hastighet” motorer i sina produkter. Det finns många fördelar från att välja en variabel hastighet motor från energibesparingar, komfort nivåer och framför allt ljudnivån. En variabel hastighet motor är mycket tyst och med dess teknik det når sällan full hastighet. Fast hastighet motors ställs i hastighet och fungerar bara i hög kyla och låg eller medelhög i värme. Med variabel hastighet motorfordon börjar utanför låg och kommer ramp upp om fler behövs. En annan stor fördel är att motorn med din ugn eller air Hanteraren körs kontinuerligt i låg hastighet som tillåter en konstant filtrering din luft att eliminera oönskade partiklar i luftflödet.


SYSTEMETS EFFEKTIVITET


Hur mycket det kostar för att driva ett system är mycket viktig, särskilt i dagens tuffa ekonomiska klimat. Alla system kommer att ha en effektiv rating, baserat på hur systemet är utformat och enheter som matchade, en S.E.E.R rating kommer att utföras för kylning och A.F.U.E manskap för ugnar.


S.E.E.R står för säsongsarbetare energieffektivitet förhållandet och det är en standard för mätning av luftkonditioneringsapparater enheterna kylning effektivitet. Liknande till miles per gallon för en bil, ju högre S.E.E.R tal, det mer effektivt att luftkonditionering.


A.F.U.E står för årliga bränsleeffektivitet nyttjande betyg och återspeglar en gas ugn konvertera bränsle till energi effektivitet. Ju högre tal den effektivare ugnen.



En värme- och kylsystem består av enskilda delar. Och även om varje komponent är olika, de är utformade och konstruerade för att arbeta tillsammans som ett system. Det är mycket viktigt att systemet du köper har Matchat komponenter så att korrekt effektivitet och prestanda.


FILTER


Det viktigaste steget för att se till din inomhusluftens kvalitet är bra är att du filtrera alla den luft som flyter genom trumman systemet. Detta inte bara omfattar med ett bra filter, men lika viktiga, att se till att din trummorna och enheter förseglas ordentligt. De flesta nya enheter levereras som standard med 1 “filter, denna typ av filter är de minst effektiva i att ta bort partiklar från luftflödet. Alla filter och filtersystem bedöms av belopp och storleken på den partikel de stoppa och fångst, ju högre nummer, desto bättre. Nedan visas några filter fakta.


1 eller 2 “glasfiber filter

Dessa är de billigaste filter och de fattigaste länderna. De fångar bara 10-15% av de största partiklarna i luften. Kasta dessa och låt inte en entreprenör sätta dessa i ditt system.


1 eller 2 “Pleated papper filter

Dessa filter fångar mellan 40-45% för partiklar i luften. Om du kommer arkivet att köpa dina filter betala några mer pennies och köpa dessa, kommer det att öka din filtrering med så mycket som 35%. Det här filtret måste kontrolleras en gång i månaden och kan gå fyra månader utan att ändra.



Media filter

Dessa filter kommer i olika bredder beroende på program och är effektiv från 75-85% av partikel borttagning. Med det här filtret i systemet innebär förmodligen rör ändring och utrymme kan vara ett problem. Denna produkt är ditt bästa val för ett bra filtersystem för pengarna. Filtret typ kommer att kräva att du kontrollera det varje halvår, och kan behöva ändras endast på årsbasis


Elektroniska filter

Ett elektroniska filter är en av de mest effektiva filtreringssystem i branschen. Det kan ta upp till 98% luft flöde partiklar och hjälper till att svälla svampar, pollen, bakterier och dander. Filtret debiteras elektriskt och lockar partiklar till den.


Det här filtret bör kontrolleras varje halvår och rengörs med tvål och vatten. Om luftkvalitet är en viktig fråga för någon i hemmet eller kontoret detta bör beaktas när du väljer en filtertyp. Ytterligare ett val skulle vara ett HEPA System där det finns flera filter i en enhet.Denna typ av system används för clean room eller extrema astma eller allergi patienter.


ZONINDELNING


Zonindelning är ett system som använder termostater placeras på olika områden för hemmet eller kontoret för att reglera värme och kyla för det aktuella området. Som ni säkert vet, är det nästa omöjligt att varje rum eller kontor på en behaglig temperatur när det finns endast en termostat. Zonindelning tillåter olika komfort nivåer inom flera områden. Stötdämpare placeras inom rörledningar till zonen utanför områden som styrs av sin egen termostat. Zonindelning är mycket hjälpsamt i två berättelse hem flera office situationer och stora områden. Det är viktigt att systemet är storlek på rätt sätt innan zonindelning installeras. Zonindelning kommer inte att lösa problemet med stora eller små system och i vissa fall om en zon är installerat på en felaktigt medelstora system kommer att bli komfort nivå värre.


UV-BELYSNING


Denna nya teknik har haft en hel del popularitet de senaste åren på luftkvalitet arenan. C bandet av ultravioletta spektrumet (UVC), producerad av dessa ljus, kan döda mögel sporer och andra luftburna bakterier. UV-ljus placeras vanligtvis i ugn eller air hanteringsenheten, antingen i trumman återvändande och eller leverans. Detta ljus zaps bort en hög procentandel av luftburna partiklar som flödar genom luften strömmen och bidra till att utrota mögel utanför din kylning spole. UV teknik har använts i bearbetning av livsmedel, vattenrening, hälsa industrin och även rena rummet program i år.



LUFTFUKTARE


Har du torr, scratchy huden på vintern? Du vakna med en torr kli i halsen eller näsa? Är din trä hem inredning sprickbildning och dela på vintern? Under vintermånaderna kan den genomsnittliga hem relativa fuktigheten i genomsnitt 15%. Lägga till en torr värme, såsom gas värme, och du behöver lägga till fukt i luften i ditt hem. Detta gör du enkelt genom att lägga till en luftfuktare till ditt system. Det finns flera alternativ inklusive en Bypass flöde-genom Powered flöde-genom ånga luftfuktare och trumma luftfuktare. Alla ge fukt, men tillämpningen och utrymme kommer ibland diktera vilken enhet krävs. För maximal luftfuktighet ett ångbad luftfuktare utför bäst, och om ditt vatten kostnaderna är höga en trumma luftfuktare kommer vara ditt bästa val. De mest populära är flöde-genom kringgå. Det finns flera alternativ för att mäta din luftfuktigheten inklusive termostater som känsla fuktighetsnivåer eller en separat humidistat som normalt monteras bredvid din termostat.


VÄRMEPUMPAR


De flesta konsumenter tänka på värmepumpar som något samband med vatten och en pump, och i vissa fall är det ett korrekt antagande. Termen Värmepump är helt enkelt en typ av system som används för att värma och kyla en struktur.


Det finns tre grundläggande typer av värmepumpar:


Bränslepåfyllning: Denna process innebär att din utomhus enhet tillgodogöra sig värme från utomhusluften och sedan överföra det inomhus till er inomhus enhet. Sommaren denna process återförs och Värmepump tar bort den varma luften från ditt hem till utomhus.


Vatten-till-Air: Denna process innebär att ta bort värmen från ytan eller grundvatten och överföra den inomhus liknar både processen.


Marken-to-air: Liknande som två ovan, denna process använder loopar i rörledningar tunnelbanan att absorbera jordens värme och överföra den inomhus.


Värmepumpar göra väl i måttlig uppvärmning klimat som i sydöst, men de kan användas i kallare klimat om en bra back-up eller kompletterande värmekälla är för frysning eller kallare temperaturer. En högeffektiv Värmepump är en mycket kostnadseffektiv uppvärmning, och vanligtvis styr fuktighet bättre både vinter och sommar.



DUBBLA BRÄNSLE


Detta är ett system som använder både en värmepump utomhus och vanligtvis en gas ugn inomhus. Termen dubbla bränsle innebär att det finns två huvudsakliga källor som är tillgängliga för att ge värme i utrymmet. Om korrekt installerad valde det dubbla bränsle system kan automatiskt vilken form av bränsle är skyldig att ge dig maximal komfort. En stor fördel med en dubbel bränslesystem är att som konsument kan du antingen gas eller el värme ditt hem eller byggnad beroende på vad verktyget kostnader är.


TERMOSTATER


Det mest bekväma investeringar kan du är i en termostat. Med en termostat med exakt temperaturreglering tar dig energibesparingar och konsekvent komfort. Det finns så många olika termostater att det skulle ta flera sidor att diskutera, men det finns några poster att måste du tänka på när du gör ett köp. Är termostaten en digitala ljusstråle, har det bakslag förmåga, är tillräckligt stor för att läsa tal och är det bakljus så att du kan se det på natten eller i timmarna som tidigt på morgonen. Den bästa investeringen som du kan göra är med en programmerbar termostat. Medan du kan ibland glömmer bort att ställa in din termostat i dina önskade inställningar, kommer en programmerbar termostat med batteri backup mer än betala för sig inom det första året genom att bibehålla inställningar för din komfort under hela dagen. Många missuppfattningar om energibesparingar och termostater finns, men sanningen är att ju längre din hem- eller vistelse på lägsta möjliga inställning för uppvärmning och den högsta inställningen för kylning, du kommer att spara pengar på ditt verktyg. Helt enkelt ange din ockuperade uppvärmning till 68 grader på vintern och med din sovande eller lediga temperatur lägre ger dig avsevärda besparingar. Den bästa strategin är att den programmerbara termostaten med de bästa möjliga inställningarna och njut av din komfort.


LUFTFÖRDELNING


Detta begrepp betyder hur luften är fördelade i hemmet eller på kontoret, inklusive rörledningar systemet och galler luften utträde ur. Utforma ett system för fördelning är mycket tekniskt, men vi kommer att diskutera grundläggande villkor för enkelhet och vad din entreprenör kommer förmodligen att tala om. Ett system för distribution eller rörledningar är ett nätverk av kvadratiska och rektangulära runda rörledningar. System byggt och installerat med plåt, glasfiber trumman styrelsen eller flexibla slangen trumman vanligtvis. En produkt är inte bättre än andra, men vad diktat som används är oftast lokala koder, ansökan, storleken på trummorna och trumman plats. Den viktigaste faktorn för varje produkt är att det är medelstora och installerats korrekt, och att det är förseglade på ett korrekt sätt så att ingen luft läcker eller är suger från oönskade områden.


Alla rör system måste vara dimensionerade för luftflödet den enhet eller enheter installeras. Det innebär att om du uppgraderar ditt system, och det är en annan storlek än vad som var där, någon typ av förändring måste ske. De flesta luftflödet problemen börjar rätt på din ugn eller air hanterare där alla trummorna är anslutna. Detta sammanhang kallas leverans plenum och det är avgörande att plenum kan luften att flytta med den minsta mängden av begränsning till resten av nätverket rörledningar. Om du upplever luft flöde problem i ditt hem eller företag utgångspunkten att se vad problemet är skulle vara din leverans plenum. Den luft som lämnar ugn eller air hanteraren och matar in i rummen kallas leverans luft. Det finns en motor (fläkt motorfordon) som är kopplad till en fläkt hjul (ser ut som ett pariserhjul) som driver luften i rörledningar och sedan i rummen.


Ett annat vanligt problem med flöde är att det inte finns tillräckligt mycket luft som kommer in till din ugn eller air hanterare. Denna luft kallas avkastning luft och det dras till din ugn eller air hanteraren genom återvändande luft rörledningar. En återvändande plenum, precis som tillgången plenum, är kopplad till din enhet och alla dina återvändande trummorna koppla dem. Problemet ligger i att vissa äldre enheter inte har tillräckligt återvändande luft kommer in dem, vilket resulterar i låga leverans luft. Detta problem kan utvärderas av din entreprenör att lägga upp alla dina återvändande trumman storlekar att avgöra om de är tillräckligt stora för ditt system.


De flesta prestandaproblem med värme- och kylsystem kan spåras till luften flödar roblems. Varma och kalla fläckar från på grund av luftflöde, läckande rör som orsakar luft vara försvunna och smutsig luft att vara suger, oisolerad trummorna som energi rövare och ibland orsaka kondens till form och läckage på tak. Kontrollera att din entreprenör gör en fullständig utvärdering av trumman systemet för att säkerställa att dessa problem inte existerar. Trumman försegling, isolering och rätt storlek kan ha en stor inverkan i kvaliteten på luft i ditt hem.



FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL AVTAL


Många entreprenörer erbjuder program där de kommer att komma ut en gång, två gånger och ibland tre gånger per år och kontrollera ditt system. Kontrollera att programmet omfattar rengöring av din inomhus spole och avloppet pan, och att de kontrollerar din rörledningar för lämplig försegling. Ändra filtret vid varje underhåll är en god idé att följa. Ett bra underhåll kommer att gå långt i att hjälpa till med din inomhusluftens kvalitet och hjälpa utöka livslängden på din utrustning.


SYSTEMETS SÄKERHET


Vatten läckage

Nummer ett servicebesök för luftkonditionering entreprenören är ett vatten läckage samtal. Det är också en samtalet tillbaka samtalet. Därför är aktivt i förberedelserna för oönskade och oväntad vattnets är läckage ett smart drag. Kontrollera att alla ugnar eller luft hanterare som har kylning ringar och installeras över taken placeras i en akut eller extra avloppet pan som är tranporteras till utomhus, företrädesvis till en plats som kan ses att göra dig medveten om det finns ett problem. En float switch kan också placeras i avloppet pan att upptäcka vatten och stänger av enheten. Ett larm kan ibland på kritiska eller känsliga platser placeras i pan till registrering av vatten läckage.


Rök

Naturligtvis, där det finns rök finns eld, och att få ett hopp om att rädda liv och egendom kan komma i form av en rök detektor. Det finns rör monterade rökdetektorer som när de upptäcker rök stängs enheten och i vissa fall meddelar brandkåren. Andra system kommer också att inleda ett avgassystem fan att tömma rummet av röken. På de minst sagt utsläppande är en extern smoke detector av din ugn eller air handler smarta.


Kolmonoxid

Kolmonoxid är en giftig, färglös luktfri, smaklös gas som genereras av ofullständig förbränning från en gasapparat såsom en ugn. Steg ett är att se till att din ugn är installerad och fungerar korrekt. Släppa ut en CO-detektor ugnen kommer att övervaka nivåer och låter ett larm när de når en otillfredsställande nivå.



INSTALLATION


Nästan alla luftkonditionering och uppvärmningssystem kommer att leverera samma kylning och uppvärmning, sedan varför så många varumärken? Låter dumt men det är bara en handfull företag som alla delar som ingår i enheter, oavsett vilken varumärket. Så varför vissa gör bättre än andra? Ren, installation av utrustningen som gör stor skillnad. Kontrollera att det finns enheter som är inbyggda sturdy än andra, finns det enheter med mer bells och visselpipor, men 55 grader är 55 grader oavsett vilken enhet. Det näst viktigaste för bekvämligheten av ditt hem eller företag, bredvid ordentlig utvärdering och storlekshandtag, är installationen. Här är några fakta om installation av utrustning.


Lakeland Electric & vatten

Forskarna fann att reparera läckande rör arbete resulterade i att minska energiförbrukningen med minst 17,4%.


Som ni kan se oavsett hur väl utrustningen, eller hur hög kunde SIARE, om det inte är korrekt installerat sedan du slösa pengar på energi och investeringar. Det är viktigt att ett beslut som du granska med entreprenören det när du ska göra installera processen, det kvalitetskontroll och det uppföljningsförfaranden för att se om enheten utför förmåga.


GARANTI


Det är enkelt, utökade tillverkare garanti! När köper ett system att kontrollera att är garantin från tillverkaren. Be om en kopia av formuläret garanti, kontakta namn och telefonnummer antal garanti administratören och när pappersarbete kommer att stängas till tillverkaren. Tänk på att följa upp detta på egen hand med entreprenören och tillverkaren. Du får från entreprenören inom sex till åtta veckor Bekräftelseformulär en garanti från tillverkaren. Ibland en entreprenör erbjuds det egna 10 år för delar och arbete garanti utan garantier från tillverkaren, vara försiktig. Garantier variere från producent till producent, men helt enkelt be entreprenören att se garanti info innan din investering är klokt. Utökade garantier varierar priset från producent till producent, men du bör vara inom intervallet för 300-500 kr att köpa ett.


Julian Arhire är en chef med DtiCorp.com – http://www.DtiCorp.com utför mer än 35 000 VVS-produkter, inklusive industri, handel och bostäder delar och utrustning från Honeywell, Johnson Contols, Robertshaw, Jandy, Grundfos, Armstrong med mera.